Royale bijdrage van Rabobank Rijk van Nijmegen voor Vierdaagse Orkest

NIJMEGEN – Het Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen gaat het Vierdaagse Orkest dit jaar steunen. Het orkest heeft een fantastische bijdrage gekregen voor zijn inzet om de blaasmuziek in het algemeen, maar zeker bij de jongeren onder de aandacht te brengen. Het orkest viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en treedt o.a. twee keer op in Nijmegen.

Het orkest heeft bij Rabobank Rijk van Nijmegen om steun gevraagd, vooral met het doel om jonge muzikanten de kans te bieden in het orkest mee te spelen. Rabobank Rijk van Nijmegen is een maatschappelijk betrokken bank. Een deel van haar winst geeft de bank terug aan de lokale samenleving. Dat gebeurt via het Coöperatiefonds, waarmee de bank initiatieven financieel ondersteunt die het sociale, maatschappelijke en culturele leven in de lokale gemeenschap versterken en verbeteren. Een van de thema’s daarin is en ‘sport, cultuur & ontspanning’. Stichting Vierdaagse Orkest voldoet daar ruimschoots aan.

Het bestuur van stichting Vierdaagse Orkest is verheugd over de steun die het orkest krijgt van Rabobank Rijk van Nijmegen. Het ziet daarmee mogelijkheden om niet alleen dit jaar, maar ook in de komende jaren met de circa 75 muzikanten van het orkest een uitdagend muziekrepertoire in te studeren, dat tijdens concerten in de week van de Nijmeegse Vierdaagse wordt uitgevoerd. Dit jaar speelt het orkest op zondag 17 juli op de Wedren in Nijmegen bij de openingsfeesten van de 100ste Vierdaagse en op zaterdag 23 juli om 19.30 uur in het Goffertparktheater. Uitvoeringen zijn er verder in de Schouwburg Cuijk (zaterdag 16 juli), op de Markt in Wijchen (dinsdag 20.00 uur), op de kade in Cuijk (donderdag 21 juli 19.30 uur) en in Boxmeer (zondag 24 juli, Raadhuisplein, 19.30 uur).