Laatste nieuws

Hieronder vind je de laatstgepubliceerde nieuwsberichten.

Goed van start!

Net als de vele Vierdaagse wandelaars zijn ook wij goed van start gegaan. Afgelopen zaterdagavond heeft het Vierdaagse Orkest zijn concertreeks geopend het Rooie Loper Concert en brachten we de vele bezoekers in vervoering. Zondag traden we voor het eerst op tijdens de officiële openingsceremonie op de Wedren. Met de vlaggenparade, de enthousiaste wandelaars, de militairen en de minuut stilte was het voor ons erg indrukkend. Hopelijk volgend jaar weer! Gister was het weer genieten op de Wijchense Markt. Een zwoele zomeravond, met als hoogtepunten de uitvoering van 1812, met échte kanonschoten dankzij het Cloveniersgilde Grave, en de ontvangst van de 25 ereronde-lopers. Kijk voor foto’s op onze Facebook pagina.

Vandaag even rusten, en morgen weer pieken op de Cuijkse Kade. En dan vrijdag vroeg uit de veren, want we beginnen wat eerder. Tussen 9.30 en 11.00uur spelen we tegenover de Posthoorn in Cuijk om de wandelaars naar de eindstreep te spelen.

Royale bijdrage van Rabobank Rijk van Nijmegen voor Vierdaagse Orkest

NIJMEGEN – Het Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen gaat het Vierdaagse Orkest dit jaar steunen. Het orkest heeft een fantastische bijdrage gekregen voor zijn inzet om de blaasmuziek in het algemeen, maar zeker bij de jongeren onder de aandacht te brengen. Het orkest viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en treedt o.a. twee keer op in Nijmegen.

Het orkest heeft bij Rabobank Rijk van Nijmegen om steun gevraagd, vooral met het doel om jonge muzikanten de kans te bieden in het orkest mee te spelen. Rabobank Rijk van Nijmegen is een maatschappelijk betrokken bank. Een deel van haar winst geeft de bank terug aan de lokale samenleving. Dat gebeurt via het Coöperatiefonds, waarmee de bank initiatieven financieel ondersteunt die het sociale, maatschappelijke en culturele leven in de lokale gemeenschap versterken en verbeteren. Een van de thema’s daarin is en ‘sport, cultuur & ontspanning’. Stichting Vierdaagse Orkest voldoet daar ruimschoots aan.

Het bestuur van stichting Vierdaagse Orkest is verheugd over de steun die het orkest krijgt van Rabobank Rijk van Nijmegen. Het ziet daarmee mogelijkheden om niet alleen dit jaar, maar ook in de komende jaren met de circa 75 muzikanten van het orkest een uitdagend muziekrepertoire in te studeren, dat tijdens concerten in de week van de Nijmeegse Vierdaagse wordt uitgevoerd. Dit jaar speelt het orkest op zondag 17 juli op de Wedren in Nijmegen bij de openingsfeesten van de 100ste Vierdaagse en op zaterdag 23 juli om 19.30 uur in het Goffertparktheater. Uitvoeringen zijn er verder in de Schouwburg Cuijk (zaterdag 16 juli), op de Markt in Wijchen (dinsdag 20.00 uur), op de kade in Cuijk (donderdag 21 juli 19.30 uur) en in Boxmeer (zondag 24 juli, Raadhuisplein, 19.30 uur).

Concertreeks 2016!

Nog even en dan gaat onze concertreeks van start! Dit jaar bestaan we 30 jaar, wat samenvalt met de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat mag gevierd worden!

Zaterdagavond 16 juli is onze aftrap met het Rooie Loper Concert in de Schouwburg Cuijk. Kaarten bestelt u hier, of koopt u bij aanvang van het concert aan de kassa. Zondagmiddag 17 juli treden we voor het eerst op tijdens de officiële openingsceremonie op de Wedren. Dinsdagavond 19 juli vindt u ons op de Markt in Wijchen, en donderdagavond 21 juli is het Cuijks Kade Concert. Op vrijdagavond 22 juli moedigen we de wandelaars aan in Cuijk, tegenover de Posthoorn. Zaterdagavond 23 spelen we opnieuw in de Vierdaagsestad Nijmegen, in Openluchttheater de Goffert. Ook voor dit concert kunt u vooraf kaarten bestellen. Tot slot sluiten we zondagavond 24 juli onze concertreeks af op het Raadhuisplein te Boxmeer. Meer informatie over de aanvangstijden en toegangsprijzen vindt u hier.

Tot ziens bij onze concerten!

 

Nieuw onderdak voor Vierdaagse Orkest 2016

CUIJK – Het Vierdaagse orkest 2016 heeft nieuw onderdak. Het orkest heeft in de nieuwe schouwburg in Cuijk een vaste ruimte voor de wekelijkse repetities. Die zijn inmiddels van start gegaan. Het Vierdaagse orkest treedt dit jaar voor de dertigste keer op.
Het orkest heeft een vertrouwde samenstelling. Veel bekende gezichten in het korps en wederom de succesvolle dirigent Bart van Zutven op de bok. De nieuwe zanggroep van vorig jaar treedt ook weer aan en is inmiddels al enkele weken flink aan het repeteren. Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant (Boekel, Gemert, Zeeland).
Het Vierdaagse Orkest is 30 jaar geleden in Cuijk ontstaan, maar repeteerde de laatste jaren voornamelijk in Mill. Met de repetities in de Schouwburg Cuijk keert het orkest terug naar zijn ‘geboortegrond’. De optredens voor dit jaar wijken in een belangrijk opzicht af. Het Rooie Loper Concert is dit jaar niet op zondag, maar al op zaterdag 16 juli. Dat komt, omdat het Vierdaagse orkest voor het eerst in zijn bestaan optreedt op de Wedren in Nijmegen. Dat is op de openingsdag, zondag 17 juli. Nijmegen viert een bijzonder feest, de honderdste uitgave van het wandelevenement en het Vierdaagse Orkest luistert dat muzikaal op. Verder zijn er evenals voorgaande jaren optredens op de Markt in Wijchen, de kade in Cuijk, tijdens de doortocht in Cuijk, in de Goffert in Nijmegen en in Boxmeer.

 

 

 

Vierdaagse kriebels

Niet alleen bij de wandelaars begint het te kriebelen, ook de vocalisten van het Vierdaagse Orkest tellen af. Volgende week zaterdag is het namelijk zo ver; onze zanggroep mag aan de slag! Onder leiding van vocalcoach Stephanie van Werkhoven en regisseur Roel Verheggen wordt het nieuwe repertoire ingestudeerd en daar hebben onze zangers en zangeressen razend veel zin in!