Muzikale leiding

Het Vierdaagse Orkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die samen met vocal coache Stephanie van Werkhoven en regisseur Roel Verheggen een reeks fantastische concerten weet neer te zetten.

Bart van Zutven

Bart van Zutven werd in 1976 in Beek en Donk geboren. Al op vroege leeftijd wilde Bart in de voetsporen treden van zijn vader, die eveneens dirigent is. Daarom ging hij Directie studeren bij Jan Cober en Hardy Mertens aan het conservatorium van Tilburg.

Met klinkende cijfers behaalde Bart daar zijn diploma, met als hoogtepunt zijn praktisch examen in de concertzaal van het conservatorium. Onder zijn leiding speelde 'zijn' harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk onder meer de vierde symfonie van Alfred Reed en de Finale van de tweede symfonie van Charles Ives. Dat laatste werk was een bewerking van Bart zelf.

Naast het dirigeren speelt Bart bastuba bij de Douane Harmonie Nederland. Aan het conservatorium behaalde hij naast zijn directiepapieren het diploma Docerend Musicus op dit instrument, waarvoor hij in de leer was bij Piet Joris. Na een eerste aanstelling bij Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, waar hij in korte tijd veel progressie wist te boeken, werd hij in Oploo dirigent van de plaatselijke fanfare. Met harmonie De Eendragt van Nieuwkuijk en Onsenoort uit Nieuwkuijk wist hij in 2002 te promoveren naar de afdeling Uitmuntend en daarnaast heeft hij voor harmonie St. Willibrord uit Mill en Harmonie Zeelandia uit Zeeland gestaan.

Op dit moment is hij dirigent van harmonie Eendracht Maakt Macht uit Boekel, harmonie Meer Vreugd uit Gassel en de politiekapel Gelderland Zuid.  Sinds september 2007 is hij ook nog dirigent van Regio-orkest Oost-Brabant, wat net als het Vierdaagse Orkest een projectorkest is.

Naast deze harmonieën dirigeert Bart sinds 1999 het Vierdaagse Orkest. Eigenlijk dus ook al bijna een vaste baan...

Stephanie Bongers van Werkhoven

Stephanie Bongers van Werkhoven is op 28 februari 1989 geboren te Nijmegen. Op jonge leeftijd was ze altijd al aan het zingen en zo kwam ze dan ook op 8 jarige leeftijd terecht bij het kinderkoor De Rakkertjes in Nijmegen. Toen ze 12 jaar was zocht ze een andere uitdaging en ging ze musicallessen volgen bij De Lindenberg in Nijmegen. Dit heeft ze met veel plezier tot haar 18e gedaan. Tijdens het volgen van die musicallessen bleek dat zang haar grootste passie was. Vanaf haar 16e heeft ze dan ook extra zanglessen gevolgd op De Lindenberg in Nijmegen. Hetgeen wat ze daar leerde kon ze laten zien op haar middelbare school. Drie keer per jaar werden er speciale avonden georganiseerd waarbij de leerlingen zelf mochten optreden. Op die avonden heeft ze altijd gezongen.

Nadat ze was afgestudeerd van het VWO is ze de Pabo gaan doen, deze opleiding heeft ze afgerond. Tijdens haar opleiding is ze altijd blijven zingen. Ze heeft in die periode met verschillende orkesten opgetreden en ze heeft vier jaar privé zanglessen gevolgd bij Hester Gorter in Nijmegen. Musical was nog altijd haar grote passie, maar tijdens haar zanglessen kwam ze ook in aanraking met jazz.

Zo heeft ze bij big band de 'Bull Town Band' gezongen met als hoogtepunt een concert met jazzlegendes Eric Vloeimans en Ilja Reijngoud.  Stephanie studeerde op 10 Juni 2015 af aan het conservatorium ArtEZ in Arnhem op het onderdeel zang, Pop & Jazz. Momenteel is ze zangdocente, geeft ze musicallessen, dirigeert ze verschillende koren en is ze vocal coach (www.stephanievanwerkhoven.nl).

Sinds 2015 is Stephanie vocalcoach van het Vierdaagse Orkest.

Roel Verheggen

Roel Verheggen is in 1971 geboren te Lottum en begon op 11-jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit. Tijdens zijn middelbare school periode kreeg hij les van Ton Cuijpers, waarvan Roel veel heeft geleerd en vele prijzen heeft gewonnen op solistenconcoursen.

Nadat hij cum laude is afgestudeerd aan de PABO, is hij naar het conservatorium in Tilburg gegaan waar hij dwarsfluit studeerde bij Raymond Delnoye en HaFa-directie bij Jan Cober. In 1998 studeerde hij cum laude af op fluit DM en in 2004 behaalde hij cum laude zijn Directie praktijkdiploma.

Naast het studeren was Roel 2 jaar vaste remplacant in het Brabants Orkest en is hij gaan zingen. Roel heeft zangles gehad bij Jos van Eyck en heeft gezongen bij vocal group Mystery. In 2002 zat hij bij het ensemble (zang en dans) in de Joop van den Ende productie Musicals in Concert. In een programma met o.a. Simone Kleinsma, Henk Poort, Danny de Munck en Stanley Burleson, toerde hij door het land en stond in theaters zoals Carré en het Circustheater! Verder was hij hoofdrolspeler in musical De Ontmoeting (2005) van stichting Aquero en vocale solist bij diverse Proms-concerten van regionale orkesten (o.a. Sambeek en Someren).

Op dit moment dirigeert hij de Koninklijke Harmonie van Arcen, gemengde zangvereniging Con Amore in Someren-Eind, theaterkoor Easy&Free in Lierop en de gemengde zangvereniging in Arcen. Hij geeft dwarsfluitles, Algemene Muzikale Vorming en muziektheorie en speelt sinds 1989 1e  fluit bij harmonie Semper Unitas te Sambeek. Hij zingt in de groep Angels Rule (www.angelsrule.nl) en de band Night Break. En verder is Roel projectmatig bezig en verzorgt dit jaar bij het Vierdaagse orkest de staging, de regie en is solist.