Muzikale leiding

Het Vierdaagse Orkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die samen met vocal coach Stephanie van Werkhoven en dansdocent Janne van Lanen van Dance Departement Malden een reeks fantastische concerten weet neer te zetten.

Bart van Zutven

Bart van Zutven werd in 1976 in Beek en Donk geboren. Al op vroege leeftijd wilde Bart in de voetsporen treden van zijn vader, die eveneens dirigent is. Daarom ging hij Directie studeren bij Jan Cober en Hardy Mertens aan het conservatorium van Tilburg.

Met klinkende cijfers behaalde Bart daar zijn diploma, met als hoogtepunt zijn praktisch examen in de concertzaal van het conservatorium. Onder zijn leiding speelde 'zijn' harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk onder meer de vierde symfonie van Alfred Reed en de Finale van de tweede symfonie van Charles Ives. Dat laatste werk was een bewerking van Bart zelf.

Aan het conservatorium behaalde hij naast zijn directiepapieren het diploma Docerend Musicus op bastuba, waarvoor hij in de leer was bij Piet Joris. Na een eerste aanstelling bij Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, waar hij in korte tijd veel progressie wist te boeken, werd hij in Oploo dirigent van de plaatselijke fanfare. Met harmonie De Eendragt van Nieuwkuijk en Onsenoort uit Nieuwkuijk wist hij in 2002 te promoveren naar de afdeling Uitmuntend en daarnaast heeft hij voor harmonie St. Willibrord uit Mill en Harmonie Zeelandia uit Zeeland gestaan.

Op dit moment is hij dirigent van harmonie Eendracht Maakt Macht uit Boekel, harmonie Meer Vreugd uit Gassel en Showorkest Harmonie Fortissimo. Sinds september 2007 is hij ook nog dirigent van Regio-orkest Oost-Brabant, dat net als het Vierdaagse Orkest een projectorkest is.

Naast deze harmonieën dirigeert Bart sinds 1999 het Vierdaagse Orkest.

Stephanie Bongers van Werkhoven

Stephanie Bongers - van Werkhoven is op 28 februari 1989 geboren te Nijmegen. Op jonge leeftijd was ze altijd al aan het zingen en zo kwam ze dan ook op 8 jarige leeftijd terecht bij het kinderkoor De Rakkertjes in Nijmegen. Toen ze 12 jaar was zocht ze een andere uitdaging en ging ze musicallessen volgen bij De Lindenberg in Nijmegen. Dit heeft ze met veel plezier tot haar 18e gedaan. Tijdens het volgen van die musicallessen bleek dat zang haar grootste passie was. Vanaf haar 16e heeft ze dan ook extra zanglessen gevolgd op De Lindenberg in Nijmegen. Hetgeen wat ze daar leerde kon ze laten zien op haar middelbare school. Drie keer per jaar werden er speciale avonden georganiseerd waarbij de leerlingen zelf mochten optreden. Op die avonden heeft ze altijd gezongen.

Nadat ze was afgestudeerd van het VWO is ze de Pabo gaan doen, deze opleiding heeft ze afgerond. Tijdens haar opleiding is ze altijd blijven zingen. Ze heeft in die periode met verschillende orkesten opgetreden en ze heeft vier jaar privé zanglessen gevolgd bij Hester Gorter in Nijmegen. Musical was nog altijd haar grote passie, maar tijdens haar zanglessen kwam ze ook in aanraking met jazz.

Zo heeft ze bij big band de 'Bull Town Band' gezongen met als hoogtepunt een concert met jazzlegendes Eric Vloeimans en Ilja Reijngoud. Stephanie studeerde op 10 Juni 2015 af aan het conservatorium ArtEZ in Arnhem op het onderdeel zang, Pop & Jazz. Momenteel is ze zangdocente, geeft ze musicallessen, dirigeert ze verschillende koren en is ze vocal coach (www.stephanievanwerkhoven.nl).

Sinds 2015 is Stephanie vocalcoach van het Vierdaagse Orkest.