Orkestbiografie

Het Vierdaagse Orkest is een project-orkest dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een fantastische concertreeks neerzet. In verschillende dorpen waaronder Wijchen en Cuijk zal een avondvullend programma worden neergezet op de avond voorafgaand aan de doortocht van de wandelaars. Ook verzorgt het orkest een prachtig concert in de Cuijkse Schouwburg en zal het orkest de wandelaars een muzikaal hart onder de riem steken tijdens de doortocht in Cuijk. Sinds een aantal jaar heeft het Vierdaagse Orkest ook in Nijmegen een podium gekregen; zowel op de Wedren tijdens de officiele opening van de Vierdaagse en in het prachtige buitenluchttheather in De Goffert zal het Vierdaagse Orkest te horen zijn. 

Het Vierdaagse Orkest is een harmonieorkest bestaande uit ongeveer 80 enthousiaste en voornamelijk jeugdige muzikanten uit de regio Land van Cuijk en omstreken. Het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent Bart van Zutven en de onvergetelijke Vierdaagse-concerten en alles wat daarbij komt kijken wordt georganiseerd door drie enthousiaste vrijwilligers. Het orkest brengt een breed repertoire ten gehore, variërend van musicalmuziek tot licht klassiek en pop. Om dit uitdagende repertoire ingestudeerd te krijgen, wordt er vanaf begin maart al hard gerepeteerd door het orkest. Op zondagochtend is de repetitieruimte van de schouwburg in Cuijk gevuld met ijverige muzikanten, die daarnaast ook nog eens thuis flink studeren om alle nootjes vlekkeloos ten gehore te brengen. Al met al een flink en druk programma voor de orkestleden, dat veel tijd kost in de voorbereiding. Muzikanten kunnen dan ook pas na de Vierdaagseweek op vakantie. Maar daar krijgen ze dan ook veel voor terug. Het is ontzettend leuk om met zo'n gevarieerd gezelschap in een groot en volledig bezet harmonieorkest een fantastisch programma te kunnen spelen in een relatief korte tijd!

Vocalisten

Het orkest treedt al vele seizoenen op met een groep zangers en zangeressen van wisselende samenstelling. Sinds een paar jaar is de groep vocalisten echter redelijk constant. Onder leiding van vocal coach Stephanie van Werkhoven studeren 9 jonge getalenteerde vocalisten uit de regio prachtige nummers in. Ondanks dat het soms erg pittig is, weet deze groep menigeen kippenvel te bezorgen tijdens de concerten!

Combo

Het orkest bestaat niet alleen maar uit blaasmuzikanten. Al sinds 2003 beschikt het Vierdaagse Orkest over een eigen combo. Twee gitaristen en een toetsenist versterken met elektronische precisie het orkest. Ze bezitten dan ook over de nodige ervaring om samen te spelen met een orkest. Dankzij deze aanvulling is het voor het orkest mogelijk een breder repertoire neer te zetten. Ook zal het combo samen met de vocalisten prachtige nummers ten gehore brengen.